PULSE για «Καθημερινή»: Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τον τουρισμό; Είναι «φίλος ή εχθρός»;

PULSE για «Καθημερινή»: Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τον τουρισμό; Είναι «φίλος ή εχθρός»; – Η πρωτοβουλία «Reimagine Tourism in Greece» της «Καθημερινής» άρχισε τις εργασίες της στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σήμερα Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023, το πρωί. Η εναρκτήρια εκδήλωση ξεκίνησε με τις τοποθετήσεις του Αθανάσιου Έλλις και της Θέλμας Χατζηαθανασίου.

Ο κ. Έλλις αναφέρθηκε στην επίδραση του τουρισμού στην οικονομία και επεσήμανε την ύπαρξη συγκεκριμένων προκλήσεων που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Όπως είπε χαρακτηριστικά «έχουν γίνει μεγάλα βήματα αλλά την ίδια ώρα πρέπει να δούμε τι τουρισμό θέλουμε, να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις στις μεταφορές, στη διαχείριση απορριμμάτων, στον τρόπο και στην ποιότητα ζωής και στην οικιστική ανάπτυξη». Για το «Reimagine Tourism» τόνισε ότι «Η Καθημερινή με το ρόλο που της αναλογεί παίρνει αυτή την πρωτοβουλία για να φτάσουμε σε ένα καλύτερο, ποιοτικό τουρισμό με σεβασμό στο περιβάλλον και την αισθητική».

reimagine-tourism-in-greece-stochos-o-poiotikos-toyrismos-me-sevasmo-sto-perivallon-562470064

Η κα. Χατζηαθανασίου έδωσε οικονομικά στοιχεία για τον τουρισμό στην Ελλάδα και υπογραμμίζοντας την αναπτυξιακή πορεία του εξήγησε ότι η χώρα μας «βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου, υποδέχεται ταξιδιώτες ανώτερου οικονομικού επιπέδου, ενώ τα έσοδα από τον τουρισμό αντιστοιχούν στο ¼ του ΑΕΠ».

PULSE – Γιώργος Αράπογλου: Πολύ ή αρκετά σημαντικός ο τουρισμός για το 86% των Ελλήνων

Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τον τουρισμό; Είναι «φίλος ή εχθρός»; Ο Γιώργος Αράπογλου γενικός διευθυντής της εταιρείας ερευνών PULSE παρουσίασε τα ευρήματα μιας έρευνας για το πώς αισθάνονται οι Έλληνες απέναντι στον τουρισμό. «Καταγράψαμε τη γνώμη των Ελλήνων για τον τουρισμό, αλλά κυρίως τις ανησυχίες τους», είπε. 

Μέσα από τα ποσοτικά αλλά και ποιοτικά ερωτήματα που περιλάμβανε η έρευνα αναδείχθηκαν ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως ότι το 86% των Ελλήνων θεωρεί πολύ ή αρκετά σημαντικό τον τουρισμό, 4 στους 10 θα ήθελαν λιγότερους τουρίστες με μεγαλύτερη οικονομική άνεση, ενώ το 58% των ερωτώμενων απάντησε πως ανησυχεί για την ανάπτυξη της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

PULSE για «Καθημερινή»: Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τον τουρισμό; Είναι «φίλος ή εχθρός»;

Διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ

(πηγή kathimerini.gr)