Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ – PULSE – Δεκέμβριος 2022: Στις 8 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για αυτοδύναμη κυβέρνηση και food pass (γραφήματα-ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ – PULSE – Δεκέμβριος 2022: Στις 8 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για αυτοδύναμη κυβέρνηση και food pass (γραφήματα-ΒΙΝΤΕΟ) – Στο 8% διαμορφώνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της τελευταίας δημοσκόπησης για το 2022 που διεξήχθη από την PULSE, για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Διαβάστε ολόκληρη τη δημοσκόπηση πατώντας εδώ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 34% επί των εγκύρων, έναντι 26% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ, μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου Qatargate και την εμπλοκή της Εύας Καϊλή, δείχνει να χάνει μία ποσοστιαία μονάδα, πέφτοντας στο 10,5%, ενώ, με βάση το δείγμα της έρευνας που διεξήχθη στις 18 και 19 Δεκεμβρίου, με τη συμμε

Δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση

Πόσοι θέλουν αυτοδυναμία και για ποιο κόμμα

Στην ερώτηση για το αν προτιμούν αυτοδυναμία ενός κόμματος ή κυβέρνηση συνεργασίας, τα αποτελέσματα δίνουν… ντέρμπι. Οι απαντήσεις στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι μοιρασμένες, ωστόσο, οι περισσότεροι, ακόμη και αριστεροί ψηφοφόροι, προτιμούν, σε περίπτωση αυτοδυναμίας, μία κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, με τα ποσοστά για μία πιθανή αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να υπολείπονται σε σημαντικό βαθμό.

Δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση

Καταλληλότερος πρωθυπουργός και διαχείριση των κρίσεων

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να απολαμβάνει μία διαφορά 11 μονάδων σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ μεγάλο είναι και το ποσοστό εκείνων που δεν θεωρούν κατάλληλο κανέναν από τους δύο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 39% των απαντήσεων ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός, έναντι 28% του Αλέξη Τσίπρα. Στο ίδιο ποσοστό (28%), κυμαίνεται και το ποσοστό των πολιτών που δεν επιθυμούν κανέναν από τους δύο.

Δημοσκόπηση

Όσον αφορά στην αντιμετώπιση των κρίσεων, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης παρουσιάζουν ενδιαφέρον.

Σε θέματα ανάπτυξης και οικονομίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται μακράν καταλληλότερος, με 37%, έναντι 26% του Αλέξη Τσίπρα και μόλις 7% του Νικου Ανδρουλάκη. Σημαντικό είναι το ποσοστό που δεν θεωρεί κανέναν κατάλληλο, το οποίο διαμορφώθηκε στο 23%.

Δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση

Όσον αφορά στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει μεγάλα ποσοστά αποδοχής, φτάνοντας στο 45%, έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα και 4% του Νίκου Ανδρουλάκη.

Δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση

Μικρότερη είναι η απόσταση στο θέμα της διαχείρισης της ενεργειακής κρίσης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 35%, έναντι 27% του ΣΥΡΙΖΑ και 8% του Νίκου Ανδρουλάκη. Η απάντηση «κανένας από τους τρεις» συγκέντρωσε το 24%.

Δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση

Στην τελευταία κατηγορία καταλληλότητας, που αφορά τη διαφάνεια, εντοπίζονται τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία. Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνουν το ίδιο ποσοστό (28%), έναντι 10% του Νίκου Ανδρουλάκη και 26% της απάντησης «κανένας από τους τρεις».

Ωστόσο, αξίζει να σημειώσουμε ότι στην προηγούμενη δημοσκόπηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρισκόταν κάτω από τον Αλέξη Τσίπρα, γεγονός που μας δείχνει ότι αρχίζει να ανακάμπτει και στη συγκεκριμένη κατηγορία, καλύπτοντας ένα σημαντικό ποσοστό της «ζημιάς» που είχε υποστεί το τελευταίο διάστημα, από την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση Pulse: Πόσο θα βοηθήσει το food pass – Είναι αρκετό το 10% των δαπανών;

Η δημοσκόπηση της PULSE έθεσε και το ερώτημα για το αν και κατά πόσο θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της ακρίβειας, το μέτρο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την κάλυψη του 10% των δαπανών για την αγορά τροφίμων.

Το food ή market pass ανακοινώθηκε ως πρόσθετο μέτρο από την κυβέρνηση κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού 2023 και θα ισχύσει για έξι μήνες από το νέο έτος.

Οι απαντήσεις των ερωτηθέντων για το food pass ήταν σε ποσοστό 53% αρνητικές, ενώ το 39% δήλωσε ότι θα βοηθήσει.

Δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ – PULSE – Δεκέμβριος 2022: Στις 8 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για αυτοδύναμη κυβέρνηση και food pass (γραφήματα-ΒΙΝΤΕΟ)

Ειδήσεις Βραδινό Δελτίο | Η μεγάλη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ | 20/12/2022 – (ΒΙΝΤΕΟ)

(Πηγή: skai.gr)