Site icon pulserc.gr

Δημοσκόπηση Καθημερινή – PULSE: Κορωνοϊός και θεωρίες συνωμοσίας…

Δημοσκόπηση Καθημερινή – PULSE: Κορωνοϊός και θεωρίες συνωμοσίας...
Δημοσκόπηση Καθημερινή – PULSE: Κορωνοϊός και θεωρίες συνωμοσίας… Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής» της 14ης Ιουνίου 2020:

* Κορωνοϊός και θεωρίες συνωμοσίας. Δημοσκόπηση της PULSE RC για λογαριασμό της «Κ». Πόσοι Ελληνες πιστεύουν ότι ο ιός είναι κατασκευασμένος;

Ευάλωτοι στον ιό των θεωριών συνωμοσίας αποδεικνύονται οι Έλληνες σύμφωνα με δημοσκόπηση της PULSE για την εφημερίδα «Καθημερινή», καθώς 5 στους 10 βλέπουν ανθρώπινο χέρι στη δημιουργία του κορωνοϊού. Μάλιστα το 33% εκτιμά ότι εξυπηρετεί την επιβολή μαζικού αναγκαστικού εμβολιασμού.

Ειδικότερα, στο ερώτημα εάν ο νέος κορωνοϊός δημιουργήθηκε τυχαία στη φύση ή είναι ανθρώπινο δημιούργημα, το 30% απαντά ότι είναι ανθρώπινο δημιούργημα με κάποιο σκοπό (πχ πείραμα), το 37% ότι δημιουργήθηκε τυχαία στη φύση, το 23% ότι είναι ανθρώπινο δημιούργημα κατά λάθος (πχ ατύχημα σε εργαστήριο), ενώ δεν ξέρω/δεν απαντώ απάντησε το 11% των ερωτηθέντων.

Η έρευνα αποτυπώνει και τη διάχυτη ανησυχία των πολιτών για τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας. Το 32% δηλώνει ότι ανησυχεί για την οικονομική του κατάσταση, το 23% για τον νέο κορωνοϊό και την υγεία του, αλλά οι περισσότεροι, το 42% δήλωσαν ότι ανησυχούν και για τα δυο παραπάνω. Διαβάστε ολόκληρη την δημοσκόπηση στο έντυπο φύλλο της «Καθημερινής της Κυριακής».

* Εφικτό το εμβόλιο τον Οκτώβριο, λέει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο Ελληνας διευθύνων σύμβουλος της Pfizer. Ενας real Greek CEO από τη Θεσσαλονίκη που ξεκίνησε από την Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ και έφτασε στην κορυφή – ζει στη Νέα Υόρκη στο τιμόνι του φαρμακευτικού κολοσσού.

* Τα σενάρια για τοπικά lockdown – Επιστήμονες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων μιλούν στην «Κ» για τον ύπουλο ιό του εφησυχασμού.

* Εξι μήνες COVID-19, φόβοι και ελπίδες. Οι επιστήμονες προετοιμάζονται καλύτερα εν αναμονή ενός πιθανού δεύτερου κύματος για μια νόσο που αρχικά υποτιμήθηκε.

* Η πανδημία είναι η τέλεια καταιγίδα για το αντιεμβολιαστικό κίνημα, λέει στην «Κ» ο Νιλ Τζόνσον καθηγητής Φυσικής στο πανεπιστήμιο Τζόρτζταουν.

* Η Αγκυρα, το κλειδί της ΕΕ και η στρατηγική της Αθήνας.

* Τα τέσσερα σενάρια αντίδρασης στις γεωτρήσεις της Τουρκίας και ο κρίσιμος ρόλος των αρχηγών ΓΕΕΘΑ των δυο χωρών.

* Η ΕΥΠ θωρακίζεται για ενδεχόμενο ηλεκτρονικό πόλεμο.

* Οι εκλογές φεύγουν, ο ανασχηματισμός έρχεται. Το προφίλ των αλλαγών που εξετάζει ο Κ. Μητσοτάκης.

* Η «Κ» στο στρατηγείο των Πανελλαδικών. Το χρονολόγιο της ολονύκτιας διαδικασίας επιλογής θεμάτων, ο «λύτης» και η ιδιαιτερότητα των φετινών εξετάσεων.

* Οι Ιάπωνες αγοράζουν ιδέες για καινοτόμα προϊόντα από ελληνικά ΑΕΙ.

* «Καινοτομία με μόνο δάνεια από την Ευρώπη δεν γίνεται». Ο γενετιστής Ιορδάνης Αρζιμάνογλου μιλάει στην «Κ».

* Τα επόμενα βήματα προς τον «Μεγάλο Περίπατο». Ξεκινάει η «μεταμόρφωση» της πλατείας Συντάγματος και της Πανεπιστημίου, καθώς και οι περιορισμοί κυκλοφορίας ΙΧ.

* Σημείο καμπής για τις ΗΠΑ η ταραχώδης «χρονιά Φλόιντ». Το στοίχημα του Τζο Μπάιντεν για τη μάχη των εκλογών.

* Η τιμωρία του Ντόναλντ Τραμπ και ο παράγων Μέρκελ.

* Τρώτε λιγότερο για να ζήσετε περισσότερο, το μυστικό της μακροζωίας.

* Επιχείρηση «πεντακάθαρα ΙΧ». Ελπίδες σταδιακής διείσδυσης της ηλεκτροκίνησης με τα νέα μέτρα διευκόλυνσης αγοράς.

* ΙΣΤΟΡΙΑ. Ο Μακάριος έρχεται στην Αθήνα. Οι συσκέψεις με την ελληνική ηγεσία το 1974 για τη διασάφηση της εθνικής στρατηγικής μετά την τουρκική εισβολή.

* «Ο Πρωθυπουργός έχει γνωρίσει τον σύζυγό μου». Στο γεύμα με την «Κ» ο Αλέξης Πατέλης, επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του Κ. Μητσοτάκη.

Δημοσκόπηση Καθημερινή – PULSE: Κορωνοϊός και θεωρίες συνωμοσίας…

Exit mobile version