Site icon pulserc.gr

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ – PULSE – Τελική εκτίμηση Ευρωεκλογών 2024 (γραφήματα-ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ – PULSE – Τελική εκτίμηση Ευρωεκλογών 2024 (γραφήματα-ΒΙΝΤΕΟ) – Την τελευταία δημοσκόπηση πριν το άνοιγμα των κάλπεων για τις ευρωεκλογές παρουσίασε το κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ και η Σία Κοσιώνη.

Σύμφωνα με την έρευνα της PULSE, η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 30%, διατηρώντας τη μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν η Ελληνική Λύση και ΚΚΕ. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η «μάχη» τουλάχιστον τεσσάρων κομμάτων να πιάσουν το 3% και να διεκδικήσουν έδρα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Συσπείρωση κομμάτων και μετακινήσεις ψηφοφόρων

Σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα διαδραματίσει η συσπείρωση των ψηφοφόρων και οι μετακινήσεις από κόμμα σε κόμμα. Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι ενδεεικτικά: 

Ο Μητσοτάκης καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Όσον αφορά στον καταλληλότερο πολιτικό αρχηγό για πρωθυποργό, στην πρώτη θέση βρίσκεται με διαφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ουσιαστικά ο… κανένας και τρίτος ο Στέφαμος Κασσελάκης.

Ποσοστά συσπείρωσης

Ένας ακόμη παράγοντας που θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαμορφωση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, είναι το ποσοστό των ψηφοφόρων που δεν θα αλλάξουν την απόφασή τους. Τα στοιχεία της Pulse δίνουν μία τάξη μεγέθους, εξειδικεύοντας παράλληλα και τα πιθανά ποσοστά αποχής ανά κόμμα.

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ – PULSE – Τελική εκτίμηση Ευρωεκλογών 2024 (γραφήματα-ΒΙΝΤΕΟ)

Ειδήσεις Βραδινό Δελτίο | Η μεγάλη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ | 07/06/2024 – (ΒΙΝΤΕΟ)

(πηγή skai.gr)

Exit mobile version